Col·laboracions de PSIQUIA

PSICOLEGS SENSE FRONTERES CATALUNYA

Neix al 1993 com a grup de treball del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, col·laborant i treballant en sensibilització amb projectes d’ONGs com Metges Sense Fronteres, Amnistia Internacional o SOS Racisme, entre d’altres . El 2005 es registra com a associació. Actualment treballa en un Pla d’Actuació Comunitària al barri del Poble Sec de Barcelona i ofereix atenció psicològica grupal i individual a persones amb recursos econòmics limitats.

Des de PSIQUIA destinem una part del nostre treball a atendre usuaris de Psicòlegs Sense Fronteres en teràpia individual, ja que considerem que l’accés a la teràpia psicològica no ha de quedar limitat pel poder adquisitiu i ha de ser garantida universalment.

//psiquia.cat/wp-content/uploads/2016/09/psicolegs-sense-512.jpg

ASSOCIACIÓ DE DIABETIS DE CATALUNYA

L’Associació de Diabetis de Catalunya és una entitat sense ànim de lucre. Neix el 1992 com la unió de les diferents delegacions existents al territori català, amb l’objectiu de protegir i millorar la qualitat de vida dels pacients de diabetis i els seus familiars.

L’associació vetlla per a que els seus socis tinguin accés a la informació actualitzada i serveis necessaris per tal d’afrontar la malaltia, i aposta pel treball multidisciplinar entre entitats i professionals.

ADC contínuament participa de projectes per tal de garantir els drets dels malalts i ajudar-los i assessorar-los en tot moment.

El debut de la diabetis té, sovint, un origen d’estrès psíquic. L’afrontament de la malaltia suposa la transició per un dol difícil i haver de fer front a aprendre a viure d’una manera diferent. L’impacte emocional que això suposa sovint requereix d’ajuda professional, que acompanyi i converteixi la crisis en oportunitat pel canvi i l’enfortiment de la persona.

És per això que ADC i PSIQUIA han arribat a un acord de col·laboració per tal de poder atendre aquesta demanda psicològica a un preu reduït, posant a l’abast dels socis una teràpia psicològica de qualitat. Per que, des de PSIQUIA, considerem que la salut mental es un dret.

//psiquia.cat/wp-content/uploads/2016/09/adc.jpg

¿Dificultats de parella? ¿Problemes amb adolescents?